top of page
חיפוש
  • אייל שרון


אתמול שודר בטלוויזיה תחקיר עיתונאי של הכתבת לי אברמוביץ וצוות התחקיר מערוץ N12 בנושא גניבת זהות "משולבת", בעולם הפיזי כמו גם בעולם הדיגיטלי. חקירה זו שחברת "Ten Cyber" הייתה שותפה בה, גילתה שגניבת זהות לא חייבת להיות עם 100% פרטים מלאים של הקורבן.

גילינו שהתוקפים השתמשו במידע אישי מוגבל כדי למצוא מידע נוסף במסדי נתונים גנובים.

לאחר מכן, קבל כניסה לספקי תקשורת ושירותי משרד ממשלתי כדי לבקש שינויים בפרטי התקשורת של הקורבן.

לרמאים היו שני מניעים מאחורי התנהגותם:

ראשית, כדי להשיג את המטרות הזדוניות שלהם.

שנית, להשיג מידע מזהה נוסף שיאפשר להם לאחר השימוש, לצמצם את הראיות הקושרות אותם לפעילות פלילית אחרת שהם יבצעו כשהם מסתירים את עצמם

מאחורי זהות הקורבן.


הקישור לכתבה:


https://www.mako.co.il/news-channel12?subChannelId=e34c0e4495419810VgnVCM200000650a10acRCRD&vcmid=e14fb3d73233a810VgnVCM100000700a10acRCRD




0 צפיות0 תגובות

Image from https://www.freepik.com




קיבלתי מייל פישינג "נחמד" לאחת מתיבות הדוא"ל שלי, שקרא לעדכן את אמצעי התשלום באפליקצית bit. בכמה דק' ביצעתי בדיקה קצרה ויעילה, כמובן שקודם לכן דיווחתי על ההונאה.

הישמרו והיזהרו, סימני האזהרה היו:

  1. עצם משלוח המייל (הרי ביט היא אפליקציה סלולרית)

  2. כתובת השולח No-Reply@minister.lapost.fr שנראה כאילו נשלח ממשרד הדואר עם סיומת של מדינת צרפת.

  3. למתקדמים – ריחוף עם סמן העכבר מעל הכפתור לעדכן, חשף בתחתית הדפדפן כתובת מקוצרת שגם היא סימן מחשיד.


מצורף דוח הכולל צילומי מסך וכתובות האתרים בהן עוברת ההונאה



פישינג אפליקציית ביט
.pdf
Download PDF • 325KB

86 צפיות0 תגובות

טל פריהר (37) אזרח ישראלי שהתגורר בברזיל ומייקל פן (34) מישראל, הואשמו בניהול האתר DEEPDOTWEB שסיפק קישורים לשווקים לא חוקיים בדארקנט.

בשווקים אלו נמכרו כלי נשק בלתי חוקיים, תוכנות זדוניות וכלי פריצה, נתונים פיננסיים גנובים, סמים מסוגים שונים ושירותים בלתי חוקיים נוספים.


בעבור פרסום הקישורים, קיבלו טל ומייקל 8,155 ביטקוין (בשווי של כ-8.4 מיליון דולר בזמן העסקאות) אותם הלבינו באמצעות העברות בין ארנקים והעברת כסף מפדיון הביטקויין לבנקים.


טל נידון בינואר, ל- 8 שנות מאסר וויתר על כ 8.4 מיליון דולר שנתפסו ע"י הרשויות כרווחים מהעברות המיוחסות לו. מייקל בתהליכי הסגרה מישראל לארה"ב.


את הרצינות שבה מתייחסים לעבירות אלו, אפשר לראות בכמות המשתתפים בחקירה בינהם סייעו הרשויות הצרפתיות רשות הדואר הפדרלית בארה"ב, רשויות המס IRS, מחלקת הסייבר הפדרלית של המשטרה הברזילאית, משטרת ישראל, מחלק הסייבר של מחוז ת"א, המשטרה ההולנדית, היורופול , המשטרה הפדרלית של גרמניה וסוכנות הפשע הלאומית הבריטית. החקירה בוצעה בשיתוף סיוע משמעותי ניתן על ידי משרד העניינים הבינלאומיים של משרד המשפטים. יחידת אכיפה בנושאי סמים, יחידת ההיי-טק לפשע מאורגן של ה-FBI, צוות J-CODE מאגד סוכנים, אנליסטים, הונאות שירותי בריאות ועוד.


תמונת האתר לפני סגירתו ע"י רשויות החקירה (קרדיט - blogs.masterhacks[.]net)


תמונת האתר אחרי סגירתו ע"י רשויות החקירה (קרדיט - blogs.masterhacks[.]net)


20 צפיות0 תגובות
bottom of page